Skripten som ska användas när du presenterar dig själv vid ett nätverksevenemang, konferens och andra professionella möten

Det kan vara utmanande att hitta det rätta att säga om dig själv när du träffar någon ny – men med lite övning kan det bli en viktig och användbar färdighet att behärska din egen hiss.

Vanligtvis handlar inledande konversationer om vem du är, vad du gör och vad du arbetar med för närvarande. Med ett starkt svar på standarden “Berätta mer om dig själv” -frågan kan enkelt göras med ett kortfattat och tydligt manus att följa.

När jag började delta på konferenser eller gå på nätverksevenemang som en solopreneur, Jag var inte riktigt säker på hur jag skulle presentera mig. Jag sa antingen för lite eller för mycket och den andra personen var förvirrad.

Så jag spenderade lite tid på att skriva ut ett formulärt tillvägagångssätt för vad jag ska säga om mig själv när jag träffar någon ny. Det här är skripten jag använder i olika situationer.

Hur du presenterar dig själv vid ett nätverksevenemang

När du väl har bestämt vilken typ av nätverkshändelse (till exempel, är det bara för din bransch eller öppet för alla branscher?), Kan du sedan välja ett skript som ska användas för din introduktion.

Eftersom syftet med dessa händelser är att knyta kontakter genom ett samtal fram och tillbaka, är det viktigt att vara specifik och kort med din introduktion.

För personer som inte är i din bransch kan du säga något i stil med:

Jag är [name], och jag är [professional title] på [name of company], vilket betyder att jag [basic explanation] och jag är upphetsad över [your reason for being at the event].

För människor i din bransch kan du säga:

Jag är [name], och jag är [professional title] på [name of company], och jag är upphetsad över [your reason for being at the event].

Till exempel:

Jag är Sarah, och jag är ledande produktdesigner på H&W Enterprise, där jag övervakar produktion och utveckling av vår leksaksavdelning, och jag är glad över att få lära mig om de senaste trenderna inom andra branscher ikväll.

Hur du presenterar dig själv på en branschkonferens

När du är på en branschkonferens har människorna där samma mål i åtanke kring att träffa nya människor och konsumera bra innehåll.

En sak att lägga till i din introduktion för att hjälpa dig att sticka ut och bli minnesvärd är att nämna något du arbetar med eller är intresserad av.

Jag är [name], och jag är [professional title] på [name of company], där jag [main responsibility], och jag arbetar för närvarande med/brinner för [what you’re working on/passionate about right now].

Till exempel:

Jag är Sarah, och jag är ledande produktdesigner på H&W Enterprise, där jag övervakar produktion och utveckling av vår leksaksavdelning, och jag arbetar för närvarande med en produkt för skoltiden.

Hur du presenterar dig själv i en avslappnad professionell miljö

Låt oss säga att du inte är på ett nätverksevenemang eller en konferens, men tycker att du fortfarande vill ha en gedigen professionell introduktion i en mer avslappnad miljö, som ett lunchmöte eller en virtuell kaffechatt.

Det är viktigt att dela med dig av vem du är och vad du gör, men du kan också lägga till något roligt eller intressant om dig själv för detta scenario. Att göra det kommer att hjälpa till att bryta isen och få samtalet inte att kännas alltför formellt.

Du kan säga något som:

Jag är [name], och jag är [professional title] på [name of company], där jag [main responsibility]. Bortsett från det har jag också [fun fact, hobby, interest, or passion].

Till exempel:

Jag heter Sarah och är ledande produktdesigner på H&W Enterprise, där jag övervakar produktion och utveckling av vår leksaksavdelning. Bortsett från det älskar jag allt utomhus, oavsett om det är camping, vandring eller simning, och tillbringar mina helger med det.

Även om det kan vara nervskakande att presentera sig själv är det värt att bli bra på. Att följa dessa skript för olika situationer kan hjälpa dig att se till att du får ut det mesta av tid som spenderas i nätverk.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *