Jag tränar ett League of Legends -lag för livet, trots att jag studerade till diplomat. Så här kom jag igång och steg till toppen av min bransch.

Som son till diplomater som växte upp i olika delar av världen från Kina till Malaysia var förväntningen bland min familj att jag skulle följa med mina föräldrar fotspår. Jag gick på universitetet för att förbereda mig för en karriär inom tankesmedjor, akademi eller politik. På fritiden skulle jag träna fotboll för skojs skull.

Men 2010 erbjöds jag en möjlighet som skulle förändra mitt liv.

Medan jag fick min magisterexamen vid Fudan University, ett större offentligt universitet i Shanghai, erbjöd en vän mig ett jobb med ett esport – eller tävlingsmässigt videospel – lag som heter Catastrophic Cruel Memory efter att ha sett mitt arbete som fotbollstränare. Jag arbetade med laget deltid i fem år och hjälpte dem att analysera vinnarstrategier och förbereda sig för turneringar i spel som Dota och League of Legends.

Efter att ha tränat i Brasilien och Europa övervägde jag att sluta med esport helt och hållet. Men efter att ha pratat med människor på Evil Geniuses, ett av de äldsta esportteamen i branschen, erbjöds jag möjligheten att hjälpa till att växa laget. Det var ett erbjudande som fascinerade mig och gav mig chansen att utveckla talanger i Nordamerika, så jag accepterade det.

Idag är jag erkänd som en av de bästa esporttränarna i Nordamerika, som röstats av tränare, spelare och sändningspersonal i ligan. Så här ser en vanlig dag ut.

Jag är precis som vilken tränare som helst, förutom att spelreglerna ändras varje vecka

League of Legends är ett tv -spel där en enskild spelare arbetar med ett team på fem spelare för att fånga fiendens baser genom att styra en färgglad rollfigur som kallas mästare och arbeta tillsammans för att besegra sina motståndare – tänk fånga flaggan, men med videospel. Det är en av de mest populära esportarna, med över 100 miljoner spelare globalt.

Men till skillnad från professionell basket eller fotboll, i esport, utvecklas spelreglerna alltid. Som tränare betyder det att jag måste hålla koll på de bästa strategierna i ett spel där det bästa sättet att vinna kan förändras nästan varje vecka genom att observera strategier över hela världen och läsa utvecklarnas anteckningar från Riot Games, företaget som publicerar League av legender.

Liksom alla andra tränare är jag dock också ansvarig för att förbereda spelare inför våra veckomatcher på en träningsanläggning såväl som under träning, scoutingtalang, sätta lagets långsiktiga mål och säkerställa en hälsosam atmosfär för spelare.

Mina dagar börjar tidigt och går in på natten

Liksom de flesta sporter har spelarna en daglig rutin som hjälper dem att förbereda sig för sina spel. I Nordamerika förbereder vi våra spelare inför League of Legends Championship Series (LCS) ordinarie säsonger (både vår och sommar) samt uppträdanden i inhemska slutspel och internationella tävlingar om vi kvalificerar oss. League of Legends -spel i Nordamerika sker tre gånger i veckan – på fredag, lördag och söndag. Varje lag spelar tre matcher under helgen. På grund av detta har vårt team bara tre dagar i veckan att träna, med en ledig dag.

En genomsnittlig dag för mig börjar tidigt på morgonen, när laget anländer till vårt träningsrum. Vi gör sedan det som kallas scrim -block, eller övar med andra lag. Vi brukar ha åtta till nio av dessa block på tisdag och onsdag, och färre på torsdag för att ge spelare tid att vila i ordning eller förbereda sig inför de kommande matcherna.

Vi prioriterar också våra spelares hälsa och välbefinnande genom att integrera fysisk aktivitet i veckan – vanligtvis gå till gymmet – och erbjuda hälsosamma måltider under dagen.

När dagarnas händelser är klara är mitt jobb som tränare inte klart. Jag kommer att granska dagens matcher och se hur vårt amatörlag spelar, vilket är ungefär som minor league -lagen i baseboll. Senare på kvällen kommer jag att leta efter andra regioner i världen för att få strategier som jag kan använda för att lära mina spelare.

Jag har tagit med tre lag till League of Legends World Championships

Jag har haft en karriär med flera upp- och nedgångar, men jag är mest stolt över det faktum att jag har lett tre lag till League of Legend World Championships – det är som World Series eller Super Bowl i vårt spel, där 24 av det bästa League of Legends -laget från hela världen för att ta hem Summoner’s Cup.

I somras blev jag, tillsammans med mitt tränarteam – som inkluderar scouter, prestationstränare, analytiker och chefer – erkänd som den bästa tränarstaben i North American League of Legends Championship Series.

Som esporttränare finns det inte alltid ett rätt svar på dina problem

När det gäller dem som vill skaffa en jobb inom sport, mitt råd är enkelt: Visa upp din bakgrund och talang. I icke-traditionella sporter finns det kanske inte alltid ett rätt svar på problem, men genom att exemplifiera hur du kan arbeta med ett team för att lösa problem kan det skilja dig från andra kandidater som söker liknande tjänster.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *