Jag är en biohacker som har implanterat ett chip i min hand, mikrodoserat på LSD och stimulerat min hjärna med elektriska strömmar

2012 arbetade jag med konsult och ville starta en sportblogg. Det fanns tillräckligt med bloggar om att titta på sport, så jag blev väldigt intresserad av saker som smartwatches och hur de kunde hjälpa idrottare att förbättra sig.

Efter ungefär tre år fick min blogg dragkraft och jag började få frågor från vårdorganisationer om vad patienter kunde göra med data och vilka bärbara datorer som var användbara för att hantera hälsa.

Med tiden hade jag turen att göra min hobby om till mitt arbete. Jag ger många webbseminarier och nyckelnoteringar till företag och regeringar om mänsklig förstärkning – hur vi kan använda vetenskap och teknik för att inte bara mäta men också uppgradera människokroppen.

Folk ser på mig som en konstig eller freak, men jag säger att jag är en pionjär eller experimenterande. Liksom datorhackare tidigare kan vi verka i utkanten nu, men vi kommer att ha en stor del.

Jag hade inte ens hört termen “biohacking” förrän jag var väl in i det, men det är vad jag gör.

Ibland hör du biohacking förknippat med saker som intermittent fasta, men jag är mer intresserad av radikala mänskliga förbättringar.

Till exempel har jag en litet chip under huden mellan min tumme och pekfinger. Det kostade ungefär $ 180 (ungefär hälften för chipet och hälften för kostnaden för att sätta in det), och det har min kontaktinformation. Jag arbetar med att få ett nytt chip implanterat i min hand (det kostar ungefär $ 300) som gör det möjligt för mig att betala för saker genom att hålla min hand mot en skanner, precis som du gör med Apple Pay.

Chipet är ungefär lika stort som ett riskorn. De gör bara ett litet snitt och lägger in chipet och syr sedan upp det. På grund av COVID-19 har alla piercingbutiker stängts, så jag har inte kunnat göra det ännu, men jag hoppas det de närmaste månaderna.

Biohacking är dock mycket bredare än teknik.

Jag gjorde extremt fasta där jag bara drack vatten och te i fem dagar – det var ganska utmanande och jag är inte säker på att jag skulle stödja det. Min mamma blev ganska arg på mig för det.

Det läskigaste experimentet jag har gjort låter konstigt, men det kom till för att jag är ganska introvert. I en månad utmanade jag mig själv att prata med en främling varje dag. Det var svårt för mig även på dag 25. Men det förändrade mig inte alls.

Jag tycker verkligen om att göra Wim Hof-metoden, som är en kombination av kall nedsänkning och andningstekniker. På vintern simmar jag i en flod nära mig för att öka mitt immunförsvar.

För hjärnförbättring har jag försökt transkraniell likströmsstimulering, som stimulerar hjärnan med direkta elektriska strömmar att vakna eller lugna.

Jag har också tagit ayahuasca för en helg. Det är en sydamerikansk psykoaktiv växt som länge har använts i andlig medicin. Det är en ganska hård hallucinogen men har trovärdiga bevis för att upplevelsen kan förändra en persons humör, tänkande och beteende.

Den mest intressanta utvecklingen av biohacking just nu innebär genetisk modifiering.

Eftersom CRISPR – en genmodifierande teknik som gör det möjligt för forskare att hitta en specifik bit DNA inuti en cell och modifiera den – kom 2012, det har gjorts en enorm mängd forskning för att ändra vad vissa kallar vårt “operativsystem”.

CRISPR kan hjälpa till med befintliga sjukdomar, men det finns också människor som vill använda tekniken för att förbättra sig själva på andra sätt.

Ett känt exempel på detta är när biohacker Josiah Zayner försökte modifiera sina muskler med CRISPR-teknik genom att blockera genen som hämmar muskeltillväxt, men som inte fungerade.

Det som intresserar mig för dessa experiment är hur vi kan använda dem för att hjälpa människor att tänka på framtiden. Vill vi ha gener för starkare ben eller ökat minne? Det här blir de stora frågorna.

För närvarande är det enda scenario där jag kunde se mig själv använda CRISPR om jag skulle få en dödlig sjukdom. I så fall skulle jag gärna kunna ge min kropp volontär till vetenskap som marsvin. Men jag kan inte se mig själv försöka CRISPR för att förbättra min redan förmögna kropp bara för att få större biceps eller något.

Nästa saker jag har planerat är en veckolång tystnad

meditation
dra sig tillbaka och testa hyperbar syre för att se om det hjälper till att minska åldrandet i celler.

Jag har ändrat mig om etikfrågan.

När jag började biohacka tänkte jag att vi bara skulle göra det helt gratis och låta alla experimentera med sig själva eftersom det är så som innovation och framsteg fungerar.

När jag fått mer kunskap om teknikerna har jag blivit mer konservativ.

Det finns två huvudläger: I den mer extrema änden finns det människor som är i transhumanism. De tänker, “Varför behöver vi dessa svaga biologiska kroppar när vi kan ladda upp våra sinnen till datorer och vara odödliga i digital form?”

Att ladda upp mitt sinne till en dator är något jag är intresserad av, men bara när de etiska och filosofiska frågorna är ordnade. Det skulle vara fascinerande att det finns två Peters, en biologisk och en som bor i molnet.

Jag säger att det är vår förmåga att använda teknik som gör oss mänskliga, men vi måste vara försiktiga med oreglerad teknik eftersom livsförändrande saker kan gå fel.

En annan fråga är att eftersom de redan har sociala och ekonomiska skillnader kommer de rika att ha råd med den här typen av uppgraderingar. Om de är de enda som har råd att förbättra sin kognition och öka deras livslängd och fysiska kondition, så kommer vi också att ha en biologisk klyfta i samhället.

Hittills har jag inte haft något som går riktigt fel när jag experimenterar med mig själv.

En gång talade jag för polisen och nämnde att jag mikrodos på LSD, som har väldokumenterade effekter på humör och kreativt tänkande utan att bli dig hög. Jag trodde att jag skulle få problem, men de arresterade mig inte när jag steg av scenen eller något annat. Jag testade också receptbelagda läkemedel modafinil det håller dig vaken, men det gjorde mig för upprörd.

Jag tror att sömn ofta är viktigare än näring, och jag håller noga med min sömn med en Oura-ring som mäter min sömnkvalitet.

Jag har definitivt märkt att jag sover bättre när jag slutar dricka koffein efter 14:00, ta

magnesium
och meditera strax före sänggåendet. Oavsett vad, när det är fullmåne, minskar min sömnkvalitet alltid.

När det gäller framtiden för biohacking är jag mest intresserad av hjärnan.

Jag tror att hjärn-maskin-gränssnitt kommer att ta fart. Facebook och Google, liksom medicinska forskare, alla tittar på metoder som hjälper oss att kommunicera med vår hjärna ensam.

Forskare undersöker om patienter kan tänka på en viss rörelse och sedan kontrollera en maskin eller smartphone genom att lysa upp den delen av hjärnan. Facebook tittar också på en enhet du lägg på händerna som läser nervsignalerna och kommunicerar på det sättet.

Det görs också arbete med hjärnimplantat, som Neil Harbisson, en “cyborgartist” som har ett implantat för att hjälpa honom “hör” färger. Återigen finns det etiska frågor här – inblandning i hjärnan kan betyda att du påverkar din själ eller din identitet.

Till och med som biohacker skulle jag inte frivilligt för tillfället få ett hjärnimplantat att ansluta mig till internet. Men ändå följer jag detta område med mycket nyfikenhet.

Jag är verkligen orolig för hur vissa av dessa upptäckter kan missbrukas.

Som med all teknik som artificiell intelligens och blockchain finns det många problem inom biohacking som måste åtgärdas, till exempel vem som äger data och hur vi kan skydda integriteten.

Det finns redan oro för vårt förhållande som konsumenter med teknikföretag – tänk på hur de kommer att tillämpas när vi får tekniken in i våra kroppar.

Det som oroar mig mest är att använda biohacking-upptäckter för militära ändamål. Många länder tittar inte bara på cybergarn, drönare och artificiell intelligens utan också hur de kan använda dessa metoder på mänskliga soldater.

Byrån för avancerade forskningsprojekt har redan ett antal program för att ta reda på vad som får elitesoldater att kryssa och se hur det kan replikeras hos andra. Enligt Association of the United States Army, en ideell organisation, är armén också utforska teknik som nanoteknik, CRISPR-genredigering och läkemedel för att förbättra hjärnan hos sina soldater.

Det är också därför jag tycker att ämnet mänsklig förbättring är så viktigt. Vi måste göra kloka val om vilken teknik vi vill använda, för vilka ändamål och vem som avgör dessa frågor.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *