5 dåliga vanor att undvika under ett affärsmöte

Oavsett om det är en möte ansikte mot ansikte eller ett Zoom -videomöte, vi har alla varit där. Du sitter i ditt möte och personen du talar med gör något som får dig att känna att de inte uppmärksammar, och allt du vill göra är att avsluta mötet och gå därifrån.

Skulle du tro mig om jag berättade att jag hade en virtuell möte för några veckor sedan och personen jag träffade började klippa naglarna under mötet? Jag kan verkligen inte hitta på det här.

Som sagt, här är fem saker att undvika att göra under ett affärsmöte.

1. Kontrollera inte din telefon om du inte tycker att den är mer intressant än jag

Även när någon tar ut sin telefon för att ta anteckningar, säger jag till dem att det inte behövs några anteckningar och att bara lämna telefonen åt sidan. Missförstå mig inte, jag har också gjort mig skyldig till detta. Tanken på att slå på min telefon efter ett timmars möte och hitta hundratals olästa meddelanden ger mig massiv ångest, så jag har också glidit in en blick på min telefon ibland.

Men om du kollar din telefon under ett möte, är det du i huvudsak säger till personen mittemot dig att dessa meddelanden, e -postmeddelanden, Facebook -kommentarer eller tweets är viktigare än dem och vad de säger. Det är inte precis det budskap som du vill kommunicera under ett möte, så bekämpa lusten och fokusera på den du möter.

2. Sluta sälja – jag är redan här

Under åren har jag träffat tusentals tekniska grundare och försökt erbjuda min hjälp med allt jag kan. De flesta av dem var mycket tacksamma och utnyttjade inte mitt erbjudande att hjälpa bortom en eller två små förmåner. Sedan var det den här vd: n, som ber mig om ett möte ungefär en gång om året. Nu vet jag att jag ska avvisa hans begäran, för varje gång jag träffade honom tidigare, efter att han frågade mig om min hjälp, tillbringade han större delen av mötet med att sälja mig om hur fantastisk han är och hur framgångsrikt hans företag är.

Det gjorde mig alltid förvirrad. Om du ber mig om hjälp kanske du fokuserar på frågan du behöver hjälp med och inte på hur fantastisk du är. Om du befinner dig i säljläge under ett möte, sluta och beräkna om. Ingen gillar att känna att de säljs till, särskilt när de kom till ett möte för något helt annat.

3. Nej, jag vill inte se din produkt just nu. Vad sägs om att du berättar om det först?

Detta är lite kontroversiellt. Levande demos i allmänhet har sin tid och plats, men om vi är på ett möte om brainstorming eller om att validera din idé behöver jag absolut inte se din produkt direkt. Låt oss börja på en konceptuell nivå. Prata med mig.

En av anledningarna till att jag inte vill se din produkt direkt är att om den inte är utformad bra, nu är min åsikt partisk, och om det är en vacker, väldesignad produkt är jag också partisk. Låt mig förbli objektiv och berätta om din produkt. Jag ska titta på det senare.

4. Ta ett andetag och sluta vandra så mycket

Jag ser det här för mycket. En dialog betyder att två personer eller fler pratar. Jag kom inte till ett möte med dig för en monolog. Så snälla, sluta varannan minut och ta en paus. Låt mig ställa frågor och styra samtalet istället för att jag ska sitta här och nicka med huvudet medan du fortsätter om din produkt.

Det finns ingen motivering för dig att tala i 10 minuter i rad om du inte får betalt för att hålla en huvudpresentation. Tvinga dig själv att vara medveten om hur länge du talar, och försök träna dig själv att stanna varannan minut och fråga om personen du sitter med har några frågor.

5. Antag inte att jag kommer ihåg sammanhanget – börja med målet med mötet

Som du säkert vet vid det här laget är kontexten i affärer allt. Vem introducerade oss? Varför? Vad träffas vi om? Vad är målet? Hur definierar du framgången för detta möte?

Det är några av de frågor du bör ställa dig själv i början av varje möte. Du kanske kommer ihåg allt det här för att du bad om mötet, men anta inte att andra människor i rummet gör det.

Till exempel påminner mig om vem som ursprungligen kopplade oss och varför är viktig information att börja med. Det förändrar hela dynamiken i mötet. Dessutom är det alltid bra att skapa en gemensam grund, och vilket bättre sätt att göra det än att prata om ömsesidiga kontakter?

Företagare har en tendens att börja mötet prata om sin produkt, demonstrera den och sedan sälja den hårt. Detta är trots allt deras bebis och de brinner mycket för det.

Saken är att bara för att du brinner för det betyder det inte att jag är det. Inte än, åtminstone. Så ge sammanhang; prata med mig om din vision, ditt företags skede, dina investerare, din dragkraft, dina utmaningar och sedan kan vi hoppa in i detaljerna.

Sammanfattningsvis, gör inga antaganden, och under varje möte, tänk alltid på den andra sidan och sätt dig själv i deras skor. Sagt annorlunda, följ dessa tre ord i varje möte: Känn din publik.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *